Header strand
In aanvuling op goede software en hardware is een goede antivirus en een (cloud) back-up eigenlijk ook onmisbaar.

Prijzen op deze pagina zijn van december 2018 en exc.btw. Uiteindelijke prijs kan mogelijk afwijken. Vraag offerte voor andere merken, formaten of opslaggroottes. 

Bitdefender antivirus
Is de licentie van uw bestaande antivirus verlopen, is hij te traag, krijgt u er teveel reclame van of bent u er niet tevreden over ?
Pravis-ERP is ook verdeler van Bitdefender Endpoint Security. Voor 2,80 € per maand en per computer is uw pc of laptop beveiligd tegen virussen en ransomware. Firewall mogelijk. Installatie kan vanop afstand via Teamviewer.

Back-up lokaal en/of "in the cloud"
Een lokale back-up is altijd aangewezen. Met de combinatie externe schijf + een (gratis) back-upprogramma bent u al grotendeels beveiligd tegen "per ongeluk" wissen van gegevens. Een hacker of een giftige e-mail(bijlage) kan echter alsnog schade aanrichten.
Voor lokale back-ups kunt u beroep doen op externe harde schijven of een NAS (Network Attached Storage). Zie onderaan Hardware.

Voor extra gemoedsrust kunt u back-upruimte "huren" voor uw belangrijkste gegevens. Hiervoor werkt Pravis-ERP momenteel samen met Cherub Online Backup. Prijzen (PRO-versie) vanaf 19,50 €/kwartaal (2 GB). Voor 25,50 €/kwartaal hebt u al 5 GB en voor 54 €/kwartaal 20GB. Meer info op aanvraag.

Oude laptop of oude pc?
Hebt u nog een oude laptop of pc met Windows XP of ouder die stof ligt te vergaren ? In veel gevallen is het mogelijk om die een tweede leven te geven door er een alternatieve besturing op te zetten, zoals Chromium, Linux of zelfs Android.

* Met Chromium gaat uw oude laptop zich gedragen als een Chromebook. Snel en licht, met enkel Chrome als browser. In sommige gevallen (indien de hardware compatibel is) zijn ook Android apps mogelijk uit de Play Store.

* Met Linux (Mint) kan er in principe ook meer gedaan worden dan surfen, bijvoorbeeld fotobewerking, tekstverwerking, spreadsheets...
* Met Android gaat uw oude laptop op een Android-tablet lijken.

Afhankelijk van (1) uw wensen en (2) de mogelijkheden die uw oud toestel aanvaardt, kan één van deze opties worden geïnstalleerd. Chromium werkt direct van een usb-stick, daarvoor hoeft de originele inhoud en Windows zelfs niet verwijderd te worden.

Andere diensten

Nieuws


December 2018


Meer info over diensten (antivirus,cloud back-up)

en hardware (ups, nas, powerbank, externe schijven)


December 2016


PRAVIS-ERP bvba zet de ERP-gerelateerde (Avis en Pravis) activiteiten van Jumbo Computers NV voort