Header strand
ERP

ERP-software is software waarmee het volledige bedrijfsproces kan worden beheerd en opgevolgd. PRAVIS-ERP bvba brengt met PrAVIS een snelle, krachtige en volledige oplossing.

AVIS staat voor Aan- en Verkoop Informatie Systeem. Met AVIS wordt de gehele commerciële cyclus beheerd, van offerte tot factuur, aankoop- en voorraadbeheer. AVIS is toepasbaar in de meest uiteenlopende sectoren, bijvoorbeeld :

groothandel en distributie

(eenvoudige) productie en assemblage

projectbeheer

installaties

metaalbewerking

voeding

enz.


Indien gewenst zijn o.a. deze opties instelbaar :

geïntegreerde mailserver (documenten naar klanten en leveranciers)

traceerbaarheid (van onderdelen en ingrediënten)

planning van klantorders (startdatum, aantal werkdagen, einddatum)

EDI (data-uitwisseling met grote klanten)

export van facturen naar uw huidige boekhouding (bvb. Venice, ConXion, Octopus, Sage, Exact, DBFact, BOB ...)

BOM (Bill Of Material) met just-in-time bestelling van onderdelen

Business Intelligence (waaronder behoefte- en trendanalyse)

Webshop waarvan de klantorders direct importeerbaar zijn in AVIS

enz.


Voor complexe productie, meerdere niveaus diep, met berekende optimale planning en machineparkbezetting, wordt de bijkomende module PrAVIS (Productie Aan- en Verkoop Informatie Systeem) ingezet.

Ook werken met parametrische producten (variabele lengte, breedte, kleur, opties enz.) behoort tot de mogelijkheden. Gelijkaardige artikels over verschillende klantorders heen hergroeperen en samen in productie zetten, zaagoptimalisatie, gelijke kleuren samen naar de lakkerij sturen ...

Business Intelligence
Bent u afhankelijk van enkele grote klanten die constant hun leveringsdatums en orderaantallen wijzigen, waardoor u soms te veel of te weinig produceert ? Dan kunnen onze Business Intelligence-tools binnen PrAvis een waardevol hulpmiddel zijn.

WMS
Onze WMS module richt zich, zoals de term al aangeeft, op het organiseren en aansturen van werkzaamheden in magazijnen (warehouses). Het betreft dan het sturen van functionaliteiten m.b.t. de totale werking van een distributiemagazijn met inbegrip van de goederenontvangst en -lokalisatie, de lokatiewijzigingen, de orderpickplanning, het orderverzamelen, de inzet van transportmiddelen, de verzending, het voorraadbeheer en de capaciteitsplanning, cross-docking, cycle counting, de 'rotatie' van de goederen, enz...

Producten : ERP-software, Business Intelligence, WMS ...

Nieuws


December 2018


Meer info over diensten (antivirus,cloud back-up)

en hardware (ups, nas, powerbank, externe schijven)


December 2016


PRAVIS-ERP bvba zet de ERP-gerelateerde (Avis en Pravis) activiteiten van Jumbo Computers NV voort