Inleiding

ERP-software (Enterprise Resource Planning) is software waarmee het volledige bedrijfsproces kan worden beheerd en opgevolgd. PRAVIS-ERP bv brengt met Avis en PrAVIS een snelle, krachtige en volledige oplossing.

AVIS staat voor Aan- en Verkoop Informatie Systeem. Met AVIS wordt de gehele commerciële cyclus beheerd, van offerte tot factuur, aankoop- en voorraadbeheer. Online orderingave door klanten (Order Entry System) mogelijk. AVIS is ook uitbreidbaar met een CRM module.

PrAVIS - Productie Aan- en Verkoop Informatie Systeem - is de uitbreiding voor meer complexe producties en samengestelde producten van meerdere niveaus diep, met berekende optimale planning en machineparkbezetting.

TRIS is de tijdregistratie-module waarmee gepresteerde uren en/of geproduceerde aantallen worden opgenomen.

Bent u afhankelijk van enkele grote klanten die constant hun leveringsdatums en orderaantallen wijzigen, waardoor u soms te veel of te weinig produceert ? Dan kunnen onze Business Intelligence-tools binnen PrAvis een waardevol hulpmiddel zijn.

Wenst u te weten welke goederen in welke rekken staan in uw magazijn ? Dan kan onze WMS module u daarin bijstaan.

ERP (Enterprise Resource Planning) met Avis en PrAvis

Raakt u nog wijs uit uw paperassen ?

Van chaos op uw bureau naar orde in uw computer ? Met Pravis-ERP kan het !

Commercieel beheer : AVIS

AVIS is toepasbaar in de meest uiteenlopende sectoren, bijvoorbeeld :
• groothandel en distributie
• (eenvoudige) productie en assemblage
• projectbeheer
• installaties
• metaalbewerking
• voeding
• enz.

Indien gewenst zijn o.a. deze opties instelbaar :
• geïntegreerde mailserver (documenten naar klanten en leveranciers)
• traceerbaarheid (van onderdelen en ingrediënten) via lotnummers en barcodes
• planning van klantorders (startdatum, aantal werkdagen, einddatum)
• EDI (data-uitwisseling met grote klanten)
• export van facturen naar uw huidige boekhouding (bvb. Venice, ConXion, Octopus, Sage, Exact, DBFact, BOB ...)
• BOM (Bill Of Material) met just-in-time bestelling van onderdelen
• Business Intelligence (waaronder behoefte- en trendanalyse)
• Webshop (Order Entry System, online orderingave door uw klanten) waarvan de klantorders direct importeerbaar zijn in AVIS
• enz.

Complexe productie : PrAVIS

Voor complexe productie, meerdere niveaus diep, met berekende optimale planning en machineparkbezetting, wordt de bijkomende module PrAVIS (Productie Aan- en Verkoop Informatie Systeem) ingezet.
Ook werken met parametrische producten (variabele lengte, breedte, kleur, opties enz.) behoort tot de mogelijkheden. Gelijkaardige artikels over verschillende klantorders heen hergroeperen en samen in productie zetten, zaagoptimalisatie, gelijke kleuren samen naar de lakkerij sturen ... Klik hier voor een schematische weergave.

Tijdregistratie : TRIS

Zowel voor assemblages en projecten van AVIS als voor machinebezetting in PrAVIS is tijdregistratie vaak nodig. De geregistreerde tijden en/of aantallen worden geïmporteerd in de betreffende werkbon, klantorder of productiekaart. Zo kan bijvoorbeeld, afhankelijk van de wensen en instellingen,
- een "lege klantorderbon" gevuld worden met de gepresteerde uren en verbruikte stukken (bvb. voor herstellingswerken) 
- uitval (foute productie) geregistreerd worden
- de offerte vergeleken worden met de werkelijke kosten (nacalculatie)

Business Intelligence

Bent u afhankelijk van enkele grote klanten die constant hun leveringsdatums en orderaantallen wijzigen, waardoor u soms te veel of te weinig produceert ? Dan kunnen onze Business Intelligence-tools binnen PrAvis een waardevol hulpmiddel zijn. Met behulp van bvb. behoefteanalyse en trendanalyse produceert u niet meer te veel of te weinig.

WMS

Onze WMS module richt zich, zoals de term al aangeeft, op het organiseren en aansturen van werkzaamheden in magazijnen (warehouses). Het betreft dan het sturen van functionaliteiten m.b.t. de totale werking van een distributiemagazijn met inbegrip van de goederenontvangst en -lokalisatie, de lokatiewijzigingen, de orderpickplanning, het orderverzamelen, de inzet van transportmiddelen, de verzending, het voorraadbeheer en de capaciteitsplanning, cross-docking, cycle counting, de 'rotatie' van de goederen, enz...

CRM

Aan de klanten, leveranciers en gebruikers van het Pravis-ERP systeem kan ook een CRM-module gekoppeld worden waarin afspraken kunnen worden bijgehouden en opgevolgd. Deze module is ook als stand-alone CRM (dus zonder ERP-koppeling) te verkrijgen.